Cum se instaleaza un plugin WordPress

Daca ai instalat WordPress primul lucru pe care trebuie sa il inveti este acela de a instala singur un plugin WordPress.

Pluginurile WordPress sunt ca aplicațiile pentru site-ul tău WordPress. Vă permit să adăugați noi funcții la WordPress, cum ar fi un formular de contact , o prezentare de diapozitive, un coș de cumpărături și multe altele.

In prezent există mii de pluginuri gratuite și plătite disponibile pentru WordPress insa nu trebuie sa le instalezi pe toate ci doar pe cele esentiale pentru dezvoltarea unui site WordPress.

Poti descarca ultima versiune WordPress accesand pagina oficiala – Descarca WordPress

- Advertisement -

Cum sa instalam un plugin WordPress

Cel mai simplu mod de a instala un plugin WordPress este să folosești căutarea de plugin. Singurul dezavantaj al acestei opțiuni este că acesta este limitat doar la pluginuri gratuite. Daca iti doresti un anumit plugin trebuie obtinut dintr-o sursa externa.

Primul lucru de care trebuie să vizitați pagina Pluginuri » Adăugați nou în zona dvs. de administrare WordPress.

Cauta pluginul dorit pentru al instala:

cauta plugin wordpress

Veți vedea un ecran ca cel din captura de ecran de mai sus. Găsiți pluginul introducând numele pluginului sau funcționalitatea pe care o căutați. După aceea, veți vedea o mulțime de listări ca exemplul de mai jos:

pluginuri wordpress

Deoarece în căutarea noastră, am căutat WPForms , care este cel mai bun plugin pentru formularul de contact WordPress , vom face clic pe butonul „Instalare” de lângă acesta.

După aceasta, veți observa că butonul „Instalare” se va schimba în butonul „Activare”, acest lucru insemand ca, plugin-ul s-a descarcat si s-a instalat. Instalarea dureaza diferit in functie de server-ul dvs de gazduire web.

activare plugin

Odata apasat butonul Activare, pluginul selectat devine activ. Asta e tot, ai instalat cu succes primul plugin WordPress. Pentru anumite pluginuri este necesar sa activam anumite setari dar aceasta este o alta discutie.

Instalați un plugin folosind WordPress Admin Plugin Upload

Pluginurile WordPress plătite nu sunt listate în directorul de pluginuri WordPress. Aceste plugin-uri nu pot fi instalate folosind prima metodă.

De aceea, WordPress vine cu metoda de încărcare plugin sau modul pentru a instala astfel de plugin-uri. Vă vom arăta cum să instalați pluginuri WordPress folosind opțiunea de încărcare din zona de administrare.

  1. Vizitați Plugins » Add New sau Aspect –> Install Plugins – Adauga Plugin

instaleaza plugin wordpress

 

Faceți clic pe butonul „Încărcați pluginul” din partea de sus a paginii, dupa care, faceți clic pe butonul „Alegeți fișierul” și să selectați fișierul plugin pe care l-ați descărcat mai devreme pe computer.

incarca modul wordpress

După ce ați selectat fișierul dorit (fisier ce contine o arhiva a pluginului dorit a fi instalat) , trebuie să faceți clic pe butonul „Instalare acum”.

instalare modul

Odată instalat, trebuie să faceți clic pe linkul Activare plugin pentru a începe să utilizați pluginul.

Care este diferența dintre pluginurile instalate și cele active?

WordPress vă permite să instalați un plugin și să nu îl utilizați deloc. Pentru a utiliza un plugin pe site-ul dvs., trebuie să îl „Activați”. Recomandarea noastra este ca, pluginurile neactivate sau care nu le folositi sa le eliminati prin stergerea lor.

Puteți vedea pluginurile active vizitând pagina „Plugin-uri” din zona de administrare WordPress. Acestea vor fi evidențiate cu un fundal albastru.

Câte plugin-uri pot instala în WordPress?

Puteți instala câte plugin-uri WordPress aveți nevoie. Nu numărul de pluginuri afectează viteza site-ului dvs., ci calitatea acestor plugin-uri. De obicei recomandarea este sa folositi pluginuri esentiale pentru functionarea site-ului WordPress.

Cum dezinstalez un plugin WordPress

Puteți dezinstala un plugin WordPress vizitând pagina Pluginuri din zona de administrare WordPress. Dacă pluginul pe care doriți să îl eliminați este activ în prezent, atunci mai întâi va trebui să îl dezactivați. După aceea, puteți pur și simplu să faceți clic pe linkul de ștergere pentru a-l elimina de pe site-ul dvs. web.

dezinstaleaza plugin wordpress

Pentru a avea un site rapid va recomandam sa folositi doar pluginuri esentiale si sa efectuati constant optimizarea vitezei siteului pe Google.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.