Cum optimizam imaginile pentru viteza site

Optimizarea imaginilor web este foarte importanta pentru viteza unui website si in special te ajuta la optimizarea SEO.

Imaginile dau viață conținutului tău și ajută la creșterea angajamentului. Cercetătorii au descoperit că utilizarea imaginilor colorate face ca oamenii să vă citească conținutul cu 80% mai mult.

Cu toate acestea, dacă imaginile tale nu sunt optimizate, atunci ele ar putea să iti faca mai mult rau la site decât să ajute. De fapt, imaginile neoptimizate sunt una dintre cele mai frecvente probleme de viteză pe care le vedem pe site-urile web pentru începători.

Înainte de a încărca o fotografie direct de pe telefon sau de pe cameră, vă recomandăm să utilizați un software de editare foto pentru a vă optimiza imaginile pentru web.

- Advertisement -

În formatele lor originale, aceste fotografii pot avea dimensiuni uriașe de fișiere. Dar, pe baza formatului de fișier imagine și a compresiei pe care o alegeți în software-ul de editare, puteți reduce dimensiunea imaginii de până la 5x.

Cum optimizam imaginile web

In mod regulat optimizarea imaginilor pentru un website nu ar trebui sa depaseasca 200 – 300 Kbs iar utilizarea sub 100 kbs este mult mai eficienta pentru un site.

optimizare imagini website

După cum puteți vedea în diagramă, formatul de imagine pe care îl utilizați poate face o diferență uriașă în performanța site-ului.

Deoarece optimizarea imaginilor vă poate face site-ul să se încarce mai rapid, aceasta vă va îmbunătăți SEO WordPress și vă va ajuta să obțineți mai mult trafic.

Puteti folosi urmatoarele formate pentru a incarca imagini pe site:

  • imagini in format JPG;
  • imagini PNG – de regula aici avem o marime mai mare deci trebuiesc comprimate;
  • imagini de tipul wepb – recomandat pentru performanta maxima.

Pluginuri de optimizare Imagini WordPress

EWWW Image Optimizer este cel mai bun plugin WordPress de compresie a imaginii. Este ușor de utilizat și poate optimiza automat imaginile pe care le încărcați din mers.

De asemenea, poate optimiza imaginile generate de alte plugin-uri WordPress și stocate în afara folderelor bibliotecii tale media. Acest plugin acceptă optimizarea JPG, PNG, GIF și chiar PDF.

ShortPixel Image Optimizer este un alt plugin excelent de compresie a imaginii WordPress.

Este plin de funcții avansate și vă oferă posibilitatea de a alege formate de compresie. Începe să comprima imaginile de îndată ce activați pluginul și stochează imaginile originale într-un folder separat.

Imaginile nerecomandate sunt cele ce au 1 MB sau mai mult de 1 MB. Comprimarea unei imagini spre exemplu de 700 Kbs ar trebui sa reduca marimea imagini la 70 kbs fara a modifica calitatea ei daca alegem comprimare in formatul webp

Poti optimiza imaginile inainte de a le incarca pe site dupa cum urmeaza:

  • foloseste un website extern de comprimare in formatul dorit. resizing.app
  • poti utiliza un compresor de imagini precum: https://compressjpeg.com/
  • desigur poti instala si un plugin WordPress.

Indiferent ce server folosesti, daca nu optimizezi corespunzator imaginile dintr-un site nu vei avea optine un scor de viteza bun.

Poti urmari si articolul nostru despre: Testarea vitezei siteului pe GoogleSpeed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.