Taxa RAR 2024 – Tarife autoturism si remorca

Info-mediaTaxa RAR 2024 - Tarife autoturism si remorca

Registrul Auto Român (RAR) este autoritatea care poate elibera placute de inmatriculare pentru autoturismele ce circula pe drumurile din Romania. Taxa RAR 2024 difera in functie de tipul masini in special masa totala sa unui autovehicul iar mai jos exemplificam pretul pentru diferite tipuri de vehicule.

Tarife taxa RAR 2024

In functie de capacitatea si greutatea autovehiculelor iar pretul sau tariful RAR este aplicat dupa cum urmeaza:

 1. Pentru autoturismele din Uniunea Europeană, cu o greutate mai mică de 3,5 tonecostul taxei RAR este de 539 de lei.
 2. Pentru autoturismele din Uniunea Europeană, cu o greutate mai mare de 3,5 tonecostul taxei RAR este de 857 de lei.
 3. Pentru autoturismele din afara Uniunii Europene, cu o greutate mai mare de 3,5 tonetaxa RAR este de 1149 de lei.
 4. Pentru autoturismele care sunt clasificate ca vehicule utilitare, costul taxei RAR este de 149 de lei.

RAR-ul poate fi diferit în funcție de zona unde faci verificarea tehnică, insa  pentru o remorca de 750 Kg taxa RAR este de aproximativ 500 de lei.

Noul program implementat de Registrul Auto Român, RAR Auto-Pass, care va oferi o garanţie asupra stării tehnice şi a kilometrajului, dar şi despre alte deficienţe constatate la cumpărarea oricărui autovehicul înmatriculat în România, va fi disponibil din 2024.

- Advertisement -

Programare RAR 2024

Pentru a putea efectua o inspectie sau o inmatriculare RAR est enecesar sa faceti acum o programare online. Fara programare online nu se poate face inspectia autoturismului.

 1. Primul pas este să intrați pe oficial apăsând pe această adresă https://portal.rarom.ro/rar-public/appointment și să selectați reprezentanța R.A.R. unde doriți să vă faceți programarea;
 2. După ce ați selectat reprezentanța, faceți click pe „Da” dacă vehiculul dumneavoastră are o carte de identitate, dacă nu, faceți click pe „Nu”;
 3. Pasul 3 include un click pe „Continuare”, iar acest lucru vă va duce la pagina următoare, unde alegeți butonul corespunzător cazului în care se află vehiculul dvs. (Modificari CIV / reomologare; Verificare tehnica; Agreare; CAVR; Moto);
 4. Introduceți codul antispam și faceți click pe „Verificare cod”;
 5. Așteptați până când lista s-a încărcat, alegeți din ea reprezentanța cu data și intervalul orar care vă convine cel mai mult, făcând click pe butonul din stânga „Continuă la… [locație]”;
 6. În formularul afișat, completați cu informațiile despre vehicul (cum ar fi: marca (fabricant), număr de înmatriculare, seria Cărții de Identitate a Vehiculului). Asigurați-vă că folosiți date corecte, deoarece utilizarea de informații incorecte va duce la o programare invalidă;
 7. Apăsați pe „Continuați” iar cererea dvs. va fi preluată.

Acte Necesare pentru Înmatriculare Auto 

După plata Taxei RAR, trebuie să vă prezentați la direcția de înmatriculare auto cu următoarele documente:

 1. Cerere de înmatriculare auto.
 2. Fișa de înmatriculare completată cu datele proprietarului, care trebuie să aibă viza ANAF. În cazul în care se înregistrează și o altă persoană în certificatul de înmatriculare, trebuie depusă și o fișă de înmatriculare completată cu datele acesteia.
 3. Dovada plății contravalorii certificatului de înmatriculare, în valoare de 37 de lei, care poate fi achitată numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor.
 4. Actul de identitate al solicitantului, în original și în copie.
 5. Copia contractului RCA în termenul de valabilitate al acestuia.
 6. Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului, în original și în copie.
 7. Cartea de identitate a vehiculului, în original și copie.
 8. Certificatul de autenticitate al vehiculului eliberat de Registrul Auto Român.
 9. Documentele de înmatriculare eliberate de autoritățile străine, în original, precum și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
 10. Dovada efectuării inspecției tehnice periodice (ITP) în termenul de valabilitate a acesteia, care se obține de la RAR.
 11. Dovada plății contravalorii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Taxa RAR poate fi plătită la banca CEC sau la alte bănci partenere, sau puteți alege să o plătiți la oficiile Poștei Române.

In cazul in care pretul taxei RAR se va modifica pe parcursul anului 2024, vom reveni cu actualizarea datelor in cadrul acestui articol.

Iti recomandam sa urmaresti articolul nostru despre Zile libere in 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.