HostingWebsite speed test google - Optimizare viteza site

Website speed test google – Optimizare viteza site

Viteza site-ului a inceput sa fie inca din 2021 un factor cheie pentru pozitionarea in clasamentele Google. Pentru a fi prezent pe prima pagina este esential sa avem un site rapid si bine optimizat in special pentru utilizatorii de mobil.

- Advertisement -

In prezent marea majoritate a traficului este generat de accesarile de pe dispozitivele mobile iar acest lucru se poate vedea daca ai instalat Google Analitycs.

De ce contează viteza site-ului pentru SEO?

În 2021, Google a lansat actualizarea experienței paginii, care a confirmat o informație cheie a SEO – viteza site-ului este un factor de clasare.

Aceasta înseamnă că motorul de căutare Google preferă site-urile web care se încarcă rapid și fără probleme pentru vizitatorii dvs. Pozitionarea in clasament se poate face in functie de experinta utilizatorilor cu pagina site-ului tau.

- Advertisement -

Există o șansă mai mare ca Google să afișeze site-uri web mai rapide înaintea site-urilor mai lente pe paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare (SERP-uri).

test page speed google

La ce factori se uită Google pentru viteza site-ului?

Există atât de mulți factori care afectează viteza site-ului, insa in testele de viteza putem identifica problemele ce pot genera o intarziere a site-urilor.

Înainte de actualizarea algoritmului de experiență a paginii, Google a creat un set de trei valori numite Core Web Vitals și le folosește pentru a determina viteza și gradul de utilizare a site-ului dvs. web.

Aceste trei valori cheie vă pot ajuta să navigați prin paginile și părțile site-ului dvs. care afectează viteza site-ului și experiența utilizatorului – acest lucru facilitează identificarea cauzei care determină o poziție mai scăzută a site-ului dvs.

Ce instrumente puteți folosi pentru a testa viteza site-ului?

Instrumentele dedicate de testare a vitezei site-ului pot oferi o mulțime de date de înaltă calitate și recomandări despre cum să vă îmbunătățiți viteza site-ului.

Aceste tipuri de instrumente sunt create special pentru testele de viteză și vă pot oferi fiecare informație de care aveți nevoie pentru a crește timpul de încărcare a site-ului dvs.

Test de viteza pentru site-uri web

 PageSpeed Insights

Un instrument de testare pentru site-uri web direct de la Google. Analizeaza performanta si iti ofera un tablou generos asupra elementelor care nu trec auditul in testul de viteza.

Poti inbunatati perfoamnta unui website cu ajutorul unui plugin Cache insa trebuie sa te ajute si server-ul tau astfel incat sa obtii cel mai bun scor in Google Page Speed.

Efectueaza un test AICI

GT Metrix

Un alt instrument de testare pentru paginile web este analiza GT Metrix unde putem obtine toate valorile pentru a ne face o imagine despre performanta site-ului nostru.

O functie interesanta pentru acest mod de testare este acela ca, poti compara rezultatul testului tau cu alte site-uri si poti analiza unde tu ai probleme si concurenta nu.

Efectueaza test de viteza pe GT Metrix

Cum să testați viteza pentru un site web cu DebugBear

Testarea vitezei site-ului dvs. cu DebugBear durează doar câteva secunde.

Pentru a rula un test de performanță web:

  1. Vizitați : Accesați debugbear.com/test
  2. Test : introduceți adresa URL a site-ului dvs.
  3. Examinare : vizualizați rezultatele; vedeți valorile și datele de depanare aprofundate pe care le puteți utiliza pentru a înțelege valorile și pentru a face modificări.

O măsură cheie pe care ți-o oferă testul de viteză a site-ului DebugBear este „Scorul utilizatorului real”.

Acest procent vă ajută să înțelegeți cât de bine funcționează site-ul dvs. în lumea reală – cu utilizatori reali.

Un factor esential pentru testul de viteza pentru un anumit site, reprezinta optimizarea continutului web astfel incat sa avem o incarcare rapida dar si tipul gazduirii web:

  • recomandam VPS 4vCore minim + 4 GB memorie RAM si stocare full SSD sau Nvme;
  • optimizare imagini in formatul webp
  • Optimizare cache si coduri JavaScript sau CSS
  • Folosirea unui CDN pentru incarcarea rapida a continutului
  • DNS Anycast sau DNS premium daca este posibil.

Testul de performanta Page Speed poate sa difere intrucat aici tine si de conexiunea dintre servere insa de cele mai multe ori un rezultat bun te poate propulsa rapid in primele rezultate pe Google.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

NOU

Iti mai recomandam