Ce reprezinta domeniul web si gazduirea web

In cadrul acestui articol analizam care este diferenta dintre domeniul web si gazduirea web dar si ce reprezinta fiecare in parte.

Ce este un nume de domeniu?

Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. pe care oamenii o introduc în bara de adrese URL a browserului pentru a vă vizita site-ul. Numele domeniului web defineste si numele site-ului dvs.

Internetul este practic o rețea uriașă de computere conectate între ele prin cabluri. Pentru a le identifica cu ușurință, fiecărui computer i se atribuie o serie de numere numite Adrese IP.  Această adresă IP este o combinație de numere separate cu puncte. De obicei, adresele IP arată astfel:

134.3.56.123

- Advertisement -

Calculatoarele nu au nicio problemă în identificarea și amintirea acestor numere insa pentru oameni devine dificil acest aspect. De aici domeniul web reprezinta practic numele unui site care in spate are o anumita adresa de ip.

Ce este gazduirea web ?

Găzduirea web este locul în care trăiesc toate fișierele site-ului dvs. Este locul incare regasim toate fisierele necesare pentru functionarea unui site.

Toate site-urile de pe internet au nevoie de găzduire web.

Când cineva introduce numele dvs. de domeniu exemplu: alex.ro  într-un browser, numele de domeniu este tradus în adresa IP a computerului companiei dvs. de găzduire web.

Companiile de găzduire web sunt specializate în stocarea și servirea site-urilor web. Ei oferă diferite tipuri de planuri de găzduire clienților lor in functie de nevoile actuale si de marimea unui website.

Ce imi trebuie pentru construirea unui site web

gazduire web site

Pentru a construi un site web veți avea nevoie atât de un nume de domeniu, cât și de un cont de găzduire web.

Achiziționarea unui nume de domeniu vă dă dreptul de a utiliza acel nume de domeniu pentru o anumită perioadă (de obicei, un an).

Aveți nevoie de găzduire web pentru a stoca toate fișierele site-ului dvs. După ce obțineți găzduire, trebuie să vă actualizați setările numelui de domeniu și să îl direcționați către furnizorul dvs. de servicii de găzduire web.

Trebuie să le cumpăr împreună? Sau le pot cumpăra separat?

Puteți cumpăra nume de domeniu și găzduire web de la două companii diferite. Cu toate acestea, în acest caz, va trebui să direcționați numele domeniului către compania dvs. de găzduire web modificând setările DNS ale acesteia.

Pe de altă parte, dacă achiziționați numele de domeniu și găzduirea web de la aceeași companie, atunci nu va trebui să modificați setările numelui de domeniu.

Îmi pot muta site-ul la o altă companie de găzduire web fără a schimba domeniul?

Da, poți să faci și asta. Dețineți numele de domeniu și puteți modifica setările acestuia pentru a-l direcționa către orice companie de găzduire web.

Ce nevoi am pentru un site web ?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie sa punem intai niste intrebari simple pe care le vom dezvolta ulterior dupa cum urmeaza:

  • ce website ai de gand sa iti construiesti – site de prezentare, blog sau magazin online;
  • cine iti va vizita site-ul dupa ce o sa fie gata;
  • ce functii va avea site-ul tau
  • plus multe alte insa ne vom axa asupra primelor aspecte.

De regula un site web are nevoie de o gazduire web stabila care sa-i ofere putere rapida de procesare atunci cand este vizitat de utilizatorii sai.

Magazinele online de regula au nevoie de o gazduire web cu resurse garantate si aici vorbim in special de nivelul de procesor CPU pentru contul de gazduire si memoria RAM disponibila.

Daca folosesti WordPress atunci te indrepti catre o gazduire dedicata WordPress unde vei avea si pachete de gazduire cu resurse mai mari.

Daca instalezi mai multe pluginuri sau module obligatoriu iti trebuie o gazduire web rapida cu resurse premium

Traficul siteului este esential pentru gazduire web 

Un site cu trafic mare are nevoie de gazduire web pe masura iar aici discutam de un server VPS sau chiar un server Dedicat pentru proiectele foarte mari.

Iti recomandam sa analizezi articolul nostru: Gazduire partajata sau gazduire dedicata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.