Cum poti utiliza Yoast SEO pentru WordPress

Yoast SEO este cel mai popular plugin WordPress care te ajuta sa optimizezi siteul WordPress pentru motoarele de cautare.

Yoast SEO are o mulțime de funcții încorporate pentru a vă oferi un control precis asupra optimizari SEO a site-ului dvs. În această postare, vom împărtăși un ghid pentru începători ce cuprinde setarile de baza pentru pluginul Yoast SEO.

Ghidul pentru începători configurare Yoast SEO

În această secțiune, vom descoperi ceea ce trebuie să știți dacă sunteți nou la Yoast SEO. Iata ce veți învăța:

  • Cum să introduceți corect informații în expertul de configurare Yoast;
  • Ce este metaboxul Yoast SEO și cum funcționează;
  • Ce puteți face din tabloul de bord Yoast SEO.

Iti recomandam sa urmaresti si articloul: Cum poti instala  pluginuri WordPress

- Advertisement -

Utilizarea expertului de configurare Yoast SEO

După instalarea Yoast, puteți accesa tabloul de bord făcând clic pe noua filă Yoast SEO  din zona dvs. de administrare WordPress.

Dacă este prima dată când utilizați pluginul, ar trebui să vedeți o notificare mare în care puteți face clic pe Începe configurarea pentru prima dată

configurare seo yoast

Făcând clic pe butonul asistent de configurare, puteți începe să configurați Yoast SEO pe WordPress astfel încât Google să vă poată înțelege mai bine conținutul web.

Optimizarea datelor SEO

În zona de optimizare a datelor SEO, puteți utiliza indexabilii Yoast pentru a îmbunătăți imediat orice probleme tehnice de pe site-ul dvs. Funcționează similar ca modului în care Google vă analizează site-ul. 

yoast optimizare seo

Reprezentare website

În secțiunea Reprezentare site, alege tipul de site care se potrivește cel mai bine cu al tău. Dacă site-ul dvs. reprezintă o persoană, utilizați meniul drop-down pentru a specifica utilizatorul. Dacă site-ul dvs. reprezintă o organizație, introduceți numele companiei.

date yoast

 Veți putea încărca un logo al companiei din Biblioteca dvs. media sau de pe computer. Vă recomandăm să optați pentru o imagine în formă pătrată.

Dupa selectare imagine companie, apăsați pe Salvare și continuați,  să continuați configurarea Yoast Seo.

Profiluri sociale

In acest punct puteți introduce toate profilurile de social media pentru site-ul dvs. web. Dacă creați un site web pentru o organizație, acestea vor fi profilurile de rețele sociale ale organizației dvs.

yoast social media

Dacă sunteți un singur utilizator, puteți edita detaliile, cum ar fi profilurile sociale, numele și descrierea utilizatorului pe pagina de profil WordPress.

Preferințe personale

În secțiunea Preferințe personale, puteți determina dacă doriți ca Yoast SEO să urmărească datele site-ului dvs.

setari personale yoast seo

Terminați configurația Yoast SEO

În cele din urmă, va trebui să finalizați configurația Yoast SEO. Aici, vă puteți înregistra și pentru webinarul săptămânal gratuit al Yoast.

yoast seo plugin

Felicitări – tocmai ați configurat Yoast SEO!

Utilizarea Yoast SEO Meta Box

Metabox-ul Yoast SEO este locul în care veți interacționa cel mai mult cu pluginul. Cutia meta vă ajută prin:

  • Analizând conținutul dvs. pentru calitatea și lizibilitatea SEO;
  • Va permite să configurați setările pentru modul în care funcționează conținutul dvs. în Google și în rețelele sociale

Caseta meta apare sub editorul WordPress (locația sa exactă depinde de celelalte plugin-uri și teme). Pentru anumite plugin-uri cum ar fi Elementor sau alti constructori de pagini Yoast Seo se regaseste in alta parte.

yoast wordpress seo

Sectiunea SEO

Sectiunea SEO se referă în principal la cât de bine este optimizat conținutul tău pentru motoarele de căutare. Inmomentul in care ai efectuat o optimizare SEO corecta atunci culoarea se va face verde.

Introduceți un cuvânt cheie în această casetă și Yoast SEO vă va analiza conținutul pentru a vedea cât de bine este optimizată postarea dvs. pentru acel cuvânt cheie specific

yoast seo cuvant cheie

In mod uzual Yoast SEO functioneaza foarte bine in versiunea gratuita iar pentru marea majoritate a, utilizatorilor este suficient. De regula poti face optimizare SEO perfecta daca adaugi articole de calitate si respecti regulile minimale pentru optimizare SEO.

Yoast seo se poate descarca gratuit sau in versiunea premium contra cost. Descarca gratuit Yoast SEO de pe pagina oficiala – yoast.com

Yoast SEO ramane in continuare un instrument SEO puternic cu ajutorul caruia iti poti optimiza site-ul web pentru a aparea pe Google sau alte motoare de cautare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.