Transmitere index la E.ON

Info-mediaTransmitere index la E.ON

Cum poti transmite un index la E.ON in perioada de transmitere index E.ON?

Indexul transmis in perioada aferenta contractului tau cu E.ON iti va aduce o factura corelata la consumul real fata de facturile estimate. Regularizarea consumului se face odata la 3 luni indiferent daca alegi sa trimiti un index autocitit sau nu.

Modalitati de transmitere index E.ON

Identificam 5 modalitati de transmitere index E.ON dupa cum urmeaza:

  1. Trimite indexul direct din contul tău personal deschis în aplicatia E.ON Myline, secțiunea „Autocitire/Transmitere index”
  2. Apeleaza gratuit, asistentul tău virtual E.ON,  la  telefonul 0800 800 366 sau 0800 800 900
  3. Trimite un SMS (mesaj text) la 3730 cu textul INDEX urmat de codul de încasare şi indexul autocitit*
  4. accesând E.ON Chat, disponibil pe eon.ro
  5. accesând pagina index E.ON prin introducerea codului client** și a codului de încasare – vezi pagina

Dacă furnizorul tău nu cunoaște indexul măsurat într-un anumit interval de timp, va calcula facturi pe baza unei estimări sau a unui istoric de consum.

- Advertisement -
  • Contorul poate fi citit de către Operatorul de Distribuție, proces numit citire și efectuat obligatoriu la fiecare 3 luni. În urma acestei citiri, indexul este transmis către furnizor, iar acesta din urmă îl folosește pentru calculul facturii.
  • Între aceste citiri, e indicat să îți citești și tu contorul, în calitate de consumator, proces numit autocitire. Poți citi și transmite indexul de pe contor lunar către furnizorul tău, prin canalele puse la dispoziție gratuit de acesta, în perioada menționată pe factură.

Asadar la E.ON transmiterea unui index autocitit este destul de simpla daca alegi sa utilizezi aplicatia online MyLine destinata clientilor E.ON.

Citirea unui index E.ON

Contoarele de măsură sunt de mai multe tipuri, atât cele de energie electrică, cât și cele de gaze naturale. Prin urmare și citirea acestora poate să difere in functie de contoarul instalat in locuinta ta.

  • La contoarele de energie electrică cu afișaj mecanic, citim indexul afișat înaintea virgulei, de regulă din cadranul negru. Ce e după virgulă în chenar roșu, se rotunjește în sus la valoarea unitară. Indexul citit trebuie să aibă între 4 și 8 cifre. La contoarele cu afișaj electronic monofazate se transmite indexul citit la adresa 1.8.0.
  • La contorul de gaze naturale, în general, se citesc doar primele 5 cifre, din afara chenarului roșu. Se citește de la stânga la dreapta, fără cifrele zero din față.

Daca ai uitat sa trimiti indexul la E.ON factura pe luna in curs o sa fie calculata in baza conventiei de consum sau va fi bazata pe istoricul de consum de la locul tau de consum in speta locuinta ta.

Daca ai gresit indexul trmisi la E.ON, poti sa-l trimiti din nou doar in perioada valabila de trmitere index E.ON. perioada de transmitere index autocitit se afla pe factura Ta sau in aplicatie direct in contul tau la rubrica Index E.ON.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.