Rank Math vs Yoast SEO: Care este mai bun pentru WordPress ?

Fără o optimizare adecvată pentru motoarele de căutare (SEO) , este puțin probabil ca site-ul dvs. să ajungă la un public larg. Din acest motiv toate agentiile care lanseaza site-uri web in mediul online acorda o deosebita atentie optimizarii SEO.

In cadrul acestui articol analizam modul prin care putem optimiza site-ul nostru WordPress cu plugin-urile Yoast SEO sau Rank Math si care este alegerea cea mai buna pentru optimizare seo performanta.

Până de curând, Yoast SEO a fost pluginul preferat pentru mulți utilizatori, cu sugestiile sale utile de conținut și un proces ușor de configurare.

Yoast SEO WordPress plugin

yoast seo

- Advertisement -

Unul dintre cele mai folosite plugin-uri de SEO atunci cand vine vorba de site-urile WordPress. Acest plugin vă permite să adăugați cuvântul cheie focus la postările dvs. și să includeți metaetichete fără a atinge o linie de cod. De asemenea, vă analizează postările pentru lizibilitate și vă oferă sugestii practice de îmbunătățire.

Yoast SEO este disponibil gratuit cu funcții limitate. Pentru functii complexe este necesar sa cumparam o licenta Yoast SEO.

Rank Math SEO Plugin

rank math seo plugin

Rank Math, pe de altă parte, este un plugin relativ nou dar care a evoluat rapid si este in prezent folosit de milioane de utilizatorii WordPress. Lansat în 2018, vine cu funcții inteligente de automatizare, ajutându-vă să vă optimizați site-ul cu doar câteva clicuri.

De asemenea, este integrat cu Google Search Console și cu diverse instrumente de clasificare a cuvintelor cheie, oferindu-vă un avantaj față de concurența dvs. În plus, este ușor, deoarece puteți dezactiva funcțiile de care nu aveți nevoie.

Rank Math vs Yoast SEO: caracteristici de top comparate

1. Optimizarea cuvintelor cheie

Orice plugin SEO ar trebui să vă permită să vă optimizați paginile pentru un cuvânt cheie focalizat . Atât Rank Math, cât și Yoast SEO fac acest lucru bine.

Yoast SEO vă permite să vă optimizați postările doar pentru un cuvânt cheie sau până la cinci dacă achiziționați versiunea Pro.

În general, ambele instrumente oferă sugestii similare. Cu toate acestea, Rank Math vă oferă o evaluare numerică pentru eforturile dvs. de optimizare a cuvintelor cheie, unde un scor peste 80 este cel mai optim. Evaluarea Yoast SEO este mai puțin specifică, arătându-vă o culoare portocalie atunci când conținutul dvs. trebuie îmbunătățit sau roșu când este inacceptabil.

2. Optimizarea continutului

Optimizarea conținutului și a cuvintelor cheie merg mână în mână. Cu toate acestea, Yoast SEO vă oferă o analiză de lizibilitate și vă ajută să scrieți postări mai bune, sporind și mai mult eforturile dvs. de SEO.

Rank Math vă oferă sfaturi similare privind citirea conținutului. Cu toate acestea, acestea fac parte din scorul SEO general al site-ului dvs. (între 0 și 100), mai degrabă decât o analiză separată.

3. Alte instrumente SEO

Pe măsură ce cunoștințele dvs. SEO progresează, probabil că veți dori să accesați instrumente care depășesc optimizarea de bază a postării. De exemplu, atât Rank Math, cât și Yoast SEO oferă:

 • Integrare Google Search Console
 • URL-uri canonice automate
 • Sitemap XML
 • Optimizarea rețelelor sociale
 • Analiza SEO
 • Previzualizarea postării
 • Verificarea site-ului
 • Markup schema.

4. Ușurință în utilizare

Atât Rank Math, cât și Yoast SEO sunt intuitive și ușor de configurat. Ele oferă functii interactive care vă ghidează prin fiecare pas.

Cu toate acestea, Rank Math vine cu două moduri: ușor și avansat. Prima este utilă pentru începători, cărora le-ar putea găsi toate setările prea copleșitoare. Rank Math va face toată munca pentru dvs. și va aplica opțiunile implicite.

Rank Math vs Yoast SEO: care este mai bun?

Ambele plugin-uri sunt impresionante și este corect să spunem că nu există o alegere greșită. Cu toate acestea, dacă sunteți un utilizator cu experienta, fără îndoială vă veți putea îmbunătăți optimizarea SEO cu Rank Math.

Vine cu funcții avansate pe care aproape niciun alt plugin SEO de pe piață nu le poate oferi. De exemplu, vei putea:

 • Genera o schemă foarte personalizată;
 • Utilizați câmpuri personalizate avansate;
 • Monitorizați erorile 404 din site;
 • Aprofundați analiza dvs. de cuvinte cheie
 • Obțineți control deplin asupra redirecționărilor dvs;
 • Creați sitemap-uri XML personalizate;
 • Optimizați-vă site-ul pentru dispozitive precum Alexa.

Dacă aveți nevoie de optimizare SEO de bază pe site-ul dvs., Yoast SEO este încă o alegere buna. Versiunea gratuită este mai mult decât suficientă pentru a vă optimiza conținutul pentru cuvintele cheie alese, cu sugestii utile pe care începătorii le vor aprecia.

Concluzie Rank Math vs Yoast SEO

Dacă vrei să fii vizibil online, optimizarea SEO este necesara, motiv pentru care ai nevoie de un plugin WordPress specializat.

Yoast SEO este în continuare lider de piață datorită analizei sale cuprinzătoare de conținut și ușurinței de utilizare. Cu toate acestea, Rank Math a câștigat recent avânt, așa că merită să explorați ambele opțiuni pentru a vă asigura că alegeți cel mai bun instrument pentru site-ul dvs.

Alegerea celor mai bune plugin-uri SEO pentru WordPress te ajuta sa iti dezvolti site-ul si sa atragi fie vizitatori noi sau chiar clienti daca ai un magazin online.

Ai nevoie de optimizare SEO ?

Intra in contact cu noi pentru instalare si optimizare corecta pentru plugin-uri seo WordPress.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.