Cum se instaleaza si configureaza formularul WpForms

Fiecare site web are nevoie de un formular de contact, astfel încât vizitatorii să vă poată contacta cu ușurință în legătură cu produsele și serviciile dvs. În mod implicit, WordPress nu vine cu un formular de contact încorporat, dar există o modalitate ușoară de a adăuga formulare de contact pe site-ul dvs.

Formularele de contact sunt utile pentru site-uri de prezentare sau alte tipuri de afaceri ce au nevoie de o modalitate facila de contact.

In cadrul acestui articol analizam modul prin care poti instala si configura formularul de contact WpForms, unul dintre cele mai bune formulare de contact de la WordPress.

Care sunt motivele pentru care ai folosi un formular de contact

Exemplificam cateva dintre motivele importante pentru care este recomandat sa aveti instalat un formular de contact pe siteul dvs.

- Advertisement -
  • Protecție împotriva spamului – Boții de spam viziteaza în mod regulat site-urile web pentru eticheta mailto: adresa de e-mail. Când vă postați adresa de e-mail pe site, veți începe să primiți o mulțime de e-mailuri spam. Pe de altă parte, formularul dvs. de contact poate bloca spam-ul formularului de contact și poate opri aproape toate e-mailurile spam.
  • Informații consecvente – Când trimiteți e-mailuri, oamenii nu vă trimit întotdeauna toate informațiile de care aveți nevoie. Cu un formular de contact, puteți spune utilizatorului exact ce informații căutați, cum ar fi numărul de telefon, bugetul, detaliile proiectului și multe altele.
  • Economisește timp – Formularele de contact vă ajută să economisiți timp în mai multe moduri decât vă puteți imagina. Pe lângă informațiile consecvente, puteți folosi și confirmările formularelor pentru a spune utilizatorului următorii pași pe care ar trebui să-i facă.

Instalare si configurare formular WpForms

Te poti documenta despre functiile WpForms si despre functiile pe care acest plugin WordPress le are in versiunea premium pe pagina oficiala wpforms.com

Puteți instala acest plugin pe site-ul dvs. conectându-vă la tabloul de bord WordPress și accesând Pluginuri » Adăugați .

Apoi, în câmpul de căutare, tastați „WPForms” și faceți clic pe butonul „Instalare acum”.

pluginuri wordpress

Va recomandam sa consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress 

Configurare WPForms

Pentru a crea un formular de contact cu ajutorul pluginului WpForms este necesar sa urmati cativa pasi simpli. Pentru a face acest lucru, navigați la WPForms » Toate formularele din panoul de administrare WordPress. Apoi, faceți clic pe butonul „Adăugați nou”.

adauga formular nou

Dupa ce accesati ADD NEW sau adauga nou se deschide biblioteca de șabloane WPForms drag and drop. Începeți prin a da un nume formularului dvs. de contact și apoi selectați șablonul de formular de contact pe care-l doriti.

wp forms sablon

Aici alegi sablonul deja configurat unde vei modifica ulterior doar elementele din interiorul sablonului.

Când faceți clic pe un câmp de formular, va apărea un panou „Opțiuni câmp” în partea stângă, unde puteți face modificări dupa cum doriti.

modifica formular wpforms

Desigur se poate folosi mouse-ul pentru a glisa și plasa câmpurile pentru a schimba ordinea. Functia Drag and Drop este foarte utila in acest caz pentru o configurare usoara.

aranjeaza formularul de contact

Dacă doriți să adăugați un câmp nou, atunci pur și simplu selectați dintre câmpurile disponibile din bara laterală din stânga. Acolo regasim o serie de functii disponibile pentru versiunea gratuita WpForms.

configurare formular de contact wp forms

Când ați terminat de personalizat formularul, asigurați-vă că faceți clic pe butonul „Salvați”.

Cea mai bună parte din formularul WPForms este că setările implicite sunt ideale pentru începători. Când accesați setările de notificare, toate câmpurile vor fi precompletate dinamic deci lucrurile devin foarte simple.

notificari wpforms

WPForms a adăugat, de asemenea, instrumente de personalizare a formularelor, cum ar fi paginile de destinație a formularelor, formularele conversaționale și formularele de clienți potențiali, care vă permit să adăugați formulare interactive pe site-ul dvs. fără costuri mari.

Configurare formular de contact

Daca ai nevoie de un formular de contact pentru un site wordpress si nu stii cum sa-l configurezi, apeleaza la echipa IX Media pentru suport sau instalare si sconfigurare formular de contact pentru siteurile WordPress.

Pentru mai multe tutoriale online va invitam sa urmariti rubrica noastra Tutoriale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.