Cum configuram DNS prin Cloudlfare

Analizam modul prin care poti să configurați Cloudflare pentru serviciul DNS, Email sau MX atunci cand avem o gazduire web dedicata sau o gazduire pe VPS.

Cloudflare este o companie din SUA care oferă servicii de livrare de conținut, securitate și servicii distribuite de nume de domenii internet, situându-se între vizitator și furnizorul de hosting al utilizatorului Cloudflare, acționând ca un proxy invers pentru saituri de internet.

In prezent Cloudflare este folosit de milioane de site-uri din intreaga lume fiind considerat unul din cele mai bune servicii de tip DNS.

Configurare DNS prin Cloudlfare

Recoamdam sa utilizati serviciul DNS de la Cloudlfare pentru serviciul dvs de hosting implicit pentru gazduirea web cu CyberPanel intrucat configurarea DNS este foarte usoara si asigura securitate sporita.

- Advertisement -

Cum configuram DNS pentru CyberPanel sau un server VPS ?

PASUL 1 – Acceseaza contul Cloudflare

Acceseaza contul tau Cloduflare sau creaza un cont folosind o adresa de email pe care deja o ai. Completeaza datele si intra in contul Cloudlfare. – Pagina de logare

cloudflare login

PASUL 2 – ADAUGA SITE – ADD SITE

Adauga unul sau mai multe site-uri in tabloul de bord Cloudlfare dupa cum poti urmari si in imaginea de mai jos.

adauga site cloudlfare

In exemplul nostru am adaugat serviciul nostru de gazuire web – expohost.eu

PASUL 3 – Selectezi planul gratuit

Dupa ce am adaugat site-ul urmatorul pas este acela de a selecta planul dorit, pentru serviciul DNS alegem planul gratuit si mergem mai departe.

plan cloudlfare

 

În următorul ecran trebuie să adăugați înregistrări DNS dacă Cloudflare nu a putut detecta automat. In cazul in care aveti site-ul gazduit in alta parte si folositi alte DNS-uri, Cloudflare va detecta automat acest lucru si iti va spune sa le inlocuiesti cu noile tale DNS-uri.

PASUL 4 – Adauga adresa IP pentru domeniul tau

In situatia in care folosim un nou server, furnizorul iti va furniza datele serverului unde avem si o adresa de IP alocata contului de gazduire web. Acest IP este necesar sa il introduceti in casuta aferenta inregistrarii IP pentru domeniul dvs – inregistrare A

cloudflare

In exemplu nostru pentru domeniultau.ro –  adaugam  IP-ul alocat de furnizor 45.124.226.95 dupa care dam SAVE. Poti debifa proxy status daca nu vrei sa ai IP-uri Proxy de la Cloudflare.

Cum arata inregistrarile DNS pentru CyberPanel

De regula Cloudflare detecteaza automat inregistrarile DNS pentru conturile cPanel insa daca folosesti CyberPanel este necesar sa te asiguri ca ai inregistrat corect toate campurile DNS dupa cum exemplificam in imaginea de mai jos.

Inregistrari DNS recomandate pentru Cyberpanel.

dns vps cyberpanel

In campul A se trec numele in care punctam IP-ul furnizat de serviciul de gazduire web. In exemplul nostru folosim un site partener gazduit pe un server cu panoul CyberPanel iar pentru inregistrarile DNS se foloseste IP-ul alocat acestui site.

Inregistrarile TXT se regasesc in zona serviciilor DNS din cadrul panoului de control CyberPanel. Pentru informatii suplimentare contactati serviciul de asistenta al furnizorului dvs.

Serverele VPS au un IP dedicat pe care-l folosesti atunci cand inregistrezi si folosesti DNs-uri prin Cloudflare.

Cloudflare DNS este folosit in special atunci cand avem un server VPS si dorim sa folosim un serviciu DNS rapid si sigur. Utilizam Cloduflare alaturi de gazduirea Cyberpanel tocmai pentru securitate avansata si livrare rapida de continut prin serviciul DNS Anycast.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.