HostingGazduire partajata, VPS sau gazduire in Cloud

Gazduire partajata, VPS sau gazduire in Cloud

Daca detii un website atunci trebuie sa alegi cea mai buna optiune pentru gazduirea site-ului tau. Trei dintre cele mai comune metode sunt găzduirea partajată, găzduirea serverului privat virtual (VPS) și găzduirea în cloud.

- Advertisement -

Alegerea celei mai bune gazduiri web tine de anumite aspecte de ordin tehnic, performanta sau de nevoile fiecarui client atunci cand alege un pachet de gazduire web.

Gazduirea web Partajata

Probabil cea mai populara optiune pentru marea majoritate a clientilor unei firme de hosting. Este cea mai la indemana optiune pentru gazduirea unui site web.

Cu o abordare de găzduire partajată, serverul site-ului și resursele sale, inclusiv lățimea de bandă și stocarea, sunt partajate cu toate celelalte site-uri găzduite. De obicei, proprietarul unui site web nu va ști cine sau ce site-uri web vor partaja platforma de găzduire cu ei.

- Advertisement -

Gândiți-vă la găzduirea partajată ca la închirierea unui apartament cu colegi de cameră: aveți o cameră în spațiul mai mare al apartamentului. Accesul la resurse cheie, cum ar fi bucătărie, baie și sufragerie, este împărțit între toți rezidenții.

In acest caz este recomandat sa folositi un IP dedicat pentru a nu fi la comun pe ip-ul principal al serverului cu toti ceilalti. De regula serverele de ultima generatie pot gazdui lejer cel putin 1000 de site-uri cu un trafic mediu spre ridicat insa aici va trebui o analiza amanuntita asupra resurselor principale ale servereului.

Gazduirea VPS

Cu găzduirea serverului privat virtual (VPS), utilizatorii încă împart același spațiu fizic pe server, dar furnizorul de găzduire instalează un strat virtual deasupra sistemului de operare al serverului.

Natura parțial privată a VPS îl face metoda de găzduire ideală pentru site-uri orientate spre consumatori, inclusiv magazine online și întreprinderi mici. Cu această strategie, veți experimenta timpi de încărcare mai rapizi, securitate îmbunătățită și o performanță generală îmbunătățită a site-ului.

In mod obisnuit gazduirea VPS este mult mai scumpa fata de gazduirea partajata insa preturile pot fi accesibile daca ne gandim la un server dedicat.

Gazduirea in cloud

Un server cloud este în esență un server virtual care rulează într-un mediu de cloud computing. Este construit, găzduit și livrat printr-o platformă de cloud computing accesată de la distanță prin Internet.

Serverele cloud oferă proprietarilor de site-uri un sentiment de stabilitate și securitate, deoarece orice software posibil este izolat de mediul site-ului dvs. 

Orice alt server cloud nu va avea un impact asupra serverului dvs. cloud, iar serverul dvs. cloud nu va avea efect asupra altor servere. Cu serverele fizice, o supraîncărcare de la un alt utilizator ar putea avea un efect asupra site-ului dvs.

Este VPS mai rapid decât găzduirea partajată?

În timp ce VPS și găzduirea partajată se bazează pe principiul de bază – mai mulți utilizatori care partajează același server fizic – soluțiile VPS oferă un acces mai mare la resursele serverului. 

Ca rezultat, găzduirea VPS oferă performanțe mai bune decât opțiunile de găzduire partajată, cu timpi de încărcare redusi și lățime de bandă îmbunătățită.

Pentru o performanta ridicata recomandam urmatoarea configuratie la VPS, pentru un site cu nivel de trafic mediu:

  • CPU 4 vCore
  • RAM 8 GB
  • SSD 60 GB
  • Conexiune port 1 Gb/s – minim garantat 200 Mb/s.

Găzduirea în cloud este semnificativ mai rapidă decât găzduirea partajată datorită unui model de găzduire diferit: serverele virtuale înlocuiesc stivele fizice, făcând posibil ca furnizorii să optimizeze viteza și performanța.

Ce gazduire sa aleg pentru site-ul meu ?

In aceast punct este necesar sa ai o analiza asupra nevoilor site-ului tau, traficului si varfurilor de trafic care pot necesita resurse suplimentare.

Pentru site-uri de prezentare sau bloguri se poate alege gazduirea partajata si indicat ar fi sa ai si un ip dedicat daca se poate. Pentru cei cu cunostinte avansate de configurare servere VPS recomandam un VPS cu virtualizare KVM si un minim de resurse exemplificate mai sus.

Gazduirea dedicata pe server dedicat include anumite costuri si cunostinte de configurare server, programe si licente software necesare dezvoltarii site-urilor sau aplicatiilor gazduite pe server-ul dedicat.

Găzduirea partajată, VPS și găzduirea în cloud oferă beneficii și dezavantaje unice pentru site-ul dvs. Comparați și contrastați opțiunile pentru a evalua care va fi cea mai bună gazduire web pentru site-ul dvs. web și nevoile afacerii dvs. 

Configurare server VPS de IX MEDIA

Alaturi de colegii nostrii din Europa si Romania putem configura si lansa orice solutie de gazduire VPS in conformitate cu cerintele tale. Intra in contact cu echipa noastra de suport in cazul in care ai nevoie de un server VPS configurat cu un anume program software.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

NOU

Iti mai recomandam