Ce este AWS Backup si cum se utilizeaza

AWS Backup este un serviciu AWS introdus pentru a oferi o soluție de backup centralizată bazată pe cloud pentru a automatiza protecția datelor și a metadatelor în serviciile AWS.

Folosind AWS Backup, puteți copia copii de rezervă în mai multe regiuni AWS diferite, la cerere sau automat, ca parte a unui plan de backup programat. De regula serviciile de hosting folosesc aceasta solutie de backup pentru a asigura backup pentru site-uri.

AWS Backup stochează eficient backup-urile periodice în mod incrementalPrima copie de rezervă a unei resurse AWS face backup pentru o copie completă a datelor dvs. 

Backup date prin servicul AWS s3

AWS Backup vă permite să programați backup-uri automate și să le personalizați în funcție de cerințele dvs. de backup ale companiei.

- Advertisement -

AWS Backup vă permite să setați politici de păstrare a backupului pentru a păstra automat backup-urile și a le expira în funcție de cerințele dvs. de backup ale companiei. 

Drept urmare, companiile își pot reduce costurile de stocare de rezervă prin utilizarea managementului reținerii backupului, deoarece puteți păstra backup-ul atât timp cât este necesar.

Criptare de rezervă AWS

AWS Backup oferă o soluție de criptare cuprinzătoare care criptează datele de rezervă în repaus și în tranzit. Efectuează criptarea utilizând AWS Key Management Service (KMS) pentru a securiza datele de rezervă ale aplicațiilor dvs.

Cum putem face backup folosind AWS Backup

  • Creați unul nou sau utilizați un bucket S3 existent cu un fișier temporar pe care doriți să îl faceți o copie de rezervă. Aici, avem o denumire S3 numit s3-aws-backup-demo cu un fișier numit S3_temp_file.txt.
  • Navigați la AWS Backup din consola dvs. AWS și accesați Tabloul de bord.
  • În tabloul de bord, puteți crea un plan de rezervă sau puteți crea o copie de rezervă la cerere. Faceți clic pe Creați o copie de rezervă la cerere .
  • În tipul de resursă , selectați S3.
  • Sub numele compartimentului , puteți selecta o anumită grupă sau puteți selecta toate compartimentele.
  • Bifați caseta de selectare Creare backup acum . Aceasta va începe imediat backupul. Alegeți o altă oră dacă nu doriți să faceți backup imediat.
  • Din meniul drop-down Perioada de păstrare , selectați o opțiune adecvată în funcție de nevoile dvs. Acest lucru va permite AWS să șteargă automat backup-ul după o perioadă de păstrare specificată și să economisească costurile de stocare.
  • Pentru a securiza obiectele cu criptare S3

backup aws

Puteți naviga la secțiunea Resurse protejate pentru a vedea punctul de rezervă pe care l-ați creat. Acest punct de rezervă poate fi folosit pentru a restaura fișierele S3 oricând până la perioada de păstrare stabilită.

aws

Amazon S3

Amazon S3 (Simple Storage Service) este un serviciu de stocare a obiectelor în cloud scalabil, bazat pe web, care este utilizat pentru backup-uri de la distanță și arhivarea datelor și aplicațiilor pe AWS Amazon.

Aceste serviciul este folosit pentru plugin-uri precum JetBakup – plugin de backup pentru serviciul de gazduire web prin cPanel.

Este recomandat sa efectuati backup periodic pentru a evita pierderea datelor mai ales cand gazduiti mai multe domenii web. Un backup efectuat la timp te poate scuti de multe probleme tehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.