HostingCare este diferența dintre VPS și VDS?

Care este diferența dintre VPS și VDS?

In cadrul acestui articol vom identifica care este diferenta dintre un server VPS si unul VDS. 

- Advertisement -

Există multă confuzie în legătură cu diferența dintre VPS și VDSPe scurt, un VPS este un „Server privat virtual”, iar un VDS este un „Server virtual dedicat”.

In esenta, ambele sunt tipuri de virtualizare care vă permit să rulați mai multe site-uri web pe un singur server. Totuși, principala diferență dintre cele două este că, cu un VPS partajați serverul cu alți utilizatori, în timp ce cu un VDS aveți propriul server dedicat.

VDS este un tip de server care este folosit de companii pentru a-și stoca datele sau pentru un site web ce are nevoie de resurse dedicate. Intradevar este o opțiune mai scumpă decât un VPS, dar este mai fiabilă și poate stoca mai multe date.

- Advertisement -

Un VDS este un compus de hardware complet al serverului, împreună cu sistemul de operare (OS), care este mecanizat de un strat de acces la distanță care permite utilizatorilor finali să-și acceseze serverul în mod universal prin Internet.

Un server VDS oferă servicii ca proxy LDAP și acceptă o facilitate de director virtual. Pe lângă suportul său vast pentru protocolul LDAP, VDS oferă suport și pentru mai multe protocoale diferite, făcându-l un dispozitiv valoros atât pentru dezvoltatori, cât și pentru management.

Diferențele VPS și VDS

VPS – vi se oferă o parte din mașina mare (server), dar cu opțiuni limitate. Puteți stoca pe serverul dvs. un număr nelimitat de baze de date care rulează pe MySQL, mail, FTP, precum și să implementați un număr mare de pagini web, pentru a instala orice software.

VDS – diferă doar că, software-ul este instalat mai întâi pentru a crea o mașină virtuală, cum ar fi Xen, și abia apoi sistemul de operare. Deoarece Xen rulează în modul virtual, se poate presupune că VDS este încă VPS mai bun, dar totuși nu există nicio diferență notabilă între cele două.

Avantajele VPS și VDS:

  • Performanță stabilă. Serverul dedicat fizic este distribuit în mașini virtuale. Dacă unul dintre clienți și-a încărcat serverul, nu îi afectează pe ceilalți clienți.
  • Configurare. Oportunitatea de a-și alege propriul software, limbaje de programare, sistemul de gestionare a bazelor de date și alte software-uri.
  • Toleranță la erori. Dacă administrația este competentă, atunci nicio problemă hardware nu va provoca defecțiuni și timpi de nefuncționare prelungiți. Mașina virtuală poate fi mutată rapid de la un server fizic la altul.

Concluzie !

Pentru un utilizator final obișnuit, nu există nicio diferență între VPS și VDS – o mulțime de companii chiar își vor face publicitate VPS-ul de ultimă generație ca VDS, pentru că nu există nicio modalitate de a demonstra contrariul.

In orice caz performanta unui VPS sau VDS este net superioara fata de o gazduire shared oricate resurse am avea alocate. Multe companii de hosting pun pe acelasi server peste 900 de site-uri sau in unele cazuri cum am si intalnit peste 1600 de site-uri.

Toate site-urile web gazduite pe server vor imparti resursele limitarea facandu-se prin CloudLinux iar de aici si pachetele de gazduire web fie clasice sau mai nou WordPress.

Vrei un server VPS ?

Contacteaza echipa noastra  IX MEDIA, pentru servere VPS configurate fie cu cPanel sau cu CyberPanel optiune mult mai ieftina decat cPanel&WHM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

NOU

Iti mai recomandam