cPanel – panou de control domenii web

HostingcPanel - panou de control domenii web

cPanel este un panou de control cu ajutorul caruia putem administra unul sau mai multe domenii web. cPanel are un design responsive, intuitiv care iti permite sa iti administrezi cu usurinta domeniile si adrese le email.

Licente cPanel

Intrucat cPanel este cel mai utilizat panou de control pentru domeniile web, acest poate fi achizitionat in urma unui abonament in functie de numarul de domenii pentru care dorim sa avem cPanel.

Pentru abonamentele de gazduire web shared, cPanel este inclus in pretul abonamentului insa daca ai un VPS sau un server dedicat licenta cPanel variaza in functie de numarul de conturi dorite.

  • Licenta cPanel pentru un singur cont – 13 – 15 euro de regula;
  • Licenta pentru 5 conturi cPanel este curpinsa intre 18 – 20 euro;
  • Licenta pentru 30 de conturi – 25 -27 euro lunar;
  • Licenta pentru 50 de conturi – 35 de euro.

Se pot gasi licente cPanel la preturi mai avantajoase in functie de furnizorul dvs sau de numarul de domenii  hostate de server.

- Advertisement -

Ce pot face cu cPanel ?

In primul rand cPanel este un panou de control sigur si foarte usor de folosit indiferent de cunostintele celui cel foloseste. Cu ajutorul cPanel poti avea acces la urmatoarele functii utile pentru un site web:

  • administrezi domeniile web;
  • poti crea si admsinistra casute de email pentru un domeniu sau mai multe domenii web;
  • poti crea baze de date si utilizatori pentru fiecare baza de date;
  • poti efectua backup foarte usor pentru site-urile tale;
  • poti instala certificat ssl fie automat sau individual;
  • poti avea acces la functii sumplimentare pentru utilizatorii avansati.

Software-ul cPanel este dezvoltat astfel încât utilizatorii nu pot face nimic care să le provoace pagube semnificative site-urilor sau serverelor lor, indiferent pe ce dau click.

cPanel alaturi de Cloud Linux

Daca avem un server pe care dorim sa-l partajem cu mai multe domenii web este necesar sa instalati CloudLinux, solutia software cu ajutorul careia puteti administra consumul de resurse la nivel de cont cPanel.

Licenta CloudLinux variaza de la 15 dolari la 18 dolari pentru un singur server care deserveste domenii web nelimitate.

cPanel util pentru adresa de email

Accesarea casutei de email este foarte simpla prin interfata webmail de la cPanel. Ai acces direct in contul ta de email personalizat si poti trimite sau citi foarte rapid toate emailurile tale.

Cum pot instala cPanel ?

Daca ai o gazduire web partajata, nu este necesar sa instalezi cPanel, acest panou de control este oferit in mod gratuit de furnizor. Daca ai un VPS sau un server dedicat este necesar sa achizitionezi o licenta cPanel dupa care instalezi cPanel printr-o conexiune SSH in fereastra ROOT.

Ai VPS si iti doresti cPanel ?

Echipa IX MEDIA configureaza servere vps cu panoul de control cPanel sau CyberPanel, pentru ultimul nefiind necesara licenta.

cpanel iti ofera o perioada de proba pentru a te obisnui cu acest panou de control insa dupa aceasta perioada este necesar sa cumperi o licenta pentru a avea acces in continuare la solutia software cpanel.

Incearca o licenta trial pe site-ul cpanel.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.